27 Eylül 2011 Salı

Arkadaşları Ahmet Şık'a fotoğraf gönderdi - 19 Mart 2011

 
Beyoğlu Galatasaray Postanesi önünde bugün (19 Mart) saat 13.00'te toplanan Ahmet Şık'ın meslektaşları ve arkadaşları, hayata dair tanıklıklarını paylaşmak için çektikleri fotoğrafları Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Şık'a gönderdi.
tanikolmakistiyoruz.org internet sitesinin öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada, kimileri hak arama eylemlerinde çektikleri fotoğrafları, kimi sokak-mahalle fotoğraflarını, kimi de Şık'ın çok sevdiği ve hayata dair masumiyetin ifadesi olarak gördüğü çocuk fotoğraflarını postaladı.

"Ahmet'in hayata tanıklığı devam etsin"

Gazeteci Meral Candan, Ahmet Şık'ın haksız yere tutuklandığını, yalnız olmadığını görmesi ve hayata tanıklık etmeye devam edebilmesi amacıyla bu kampanyaya katıldığını ifade ederken gazeteci Alper Turgut ise derhal arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.
Turgut, soyut delillerle artık başka arkadaşlarının da gözaltına alınmasını ve tutuklanmalarını istemediklerini, bu nedenle sokağa çıkarak eylem yaptıklarını, seslerini duyurmaya çalıştıklarını, tek isteklerinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu ifade etti.
Ahmet'in 18 yıllık arkadaşı olduğunu ifade eden Alper Turgut, birlikte gözaltına alındıklarını, birlikte dayak yediklerini, birbirlerini polisin elinden kurtardıklarını ve dolayısıyla Ahmet Şık'ı tanıdığını, kişiliğini bildiğini söyledi ve çıkmamış bir kitap yüzünden Ergenekon üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmasını kabul etmediğini sözlerine ekledi.
Kampanyaya katılanlar, düzenelenen basın açıklamasının ardından Galatasaray Postanesi'nden Ahmet Şık'ın geçici adresi olan Silivri Cezaevi'ne fotoğraflarını postaladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder