26 Eylül 2011 Pazartesi

Bilgi'deki arkadaşları Ahmet'in yanında - 11 Mart 2011

Ergenekon Soruşturması'ndan tutuklanan Ahmet Şık için İnternet üzerinden mektup gönderme ve imza kampanyaları düzenleniyor. Ayrıca, 14 Mart Pazartesi günü saat 11:00'de İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Yerleşkesi'nde arkadaşları "Ahmet Şık ve gazeteciliğini" konuşacak.

Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Bölüm Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan, bianet'e, Ahmet'in itiraz dilekçesinin bugün, yarın olumlu şekilde sonuçlanacağını ümit ettiğini ve pazar günü Galatasaray'da gerçekleştirilecek eyleme ile Pazartesi günkü buluşmaya Ahmet'inde katılmasını umduğunu söyledi.

İlk destek çalışma arkadaşlarından geldi
Şık'ın 3 Mart Perşembe sabahı evinin polislerce basılması ve gözaltına alınmasını takiben, çalıştığı Bilgi Üniversitesi'nden arkadaşları başlattıkları imza kampanyası ile Şık'a destek vermeye başladılar.
Şık'ın editör olarak görev yaptığı İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü haber portalı habervesaire.com sitesinde şu ana kadar 197 çalışma arkadaşının imzaladığı destek metninde şu ifadeler yer alıyordu:
"Çalışma arkadaşımız, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Şık, evinde ve işyerinde yaklaşık 6 saat süren polis aramalarının sonucunda 'Ergenekon terör örgütü üyesi olmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Biz, aşağıda imzası bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanları, yöneltilen bu suçlamaları, arkadaşımız Ahmet Şık'ı biraz olsun tanıyan herkesin yapacağı gibi, akla, mantığa ve vicdana uygun bulmuyoruz. Büyük bir hata yapıldığına inanıyor, arkadaşımıza sahip çıkıyoruz. Vicdanları yaralayan bu hatanın acilen düzeltilmesini talep ediyoruz."

Rektörlük Ahmet'i yalnız bırakmadı
Ahmet Şık'ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesi üzerine 8 Mart günü toplanan üniversite yönetim kurulu, hukuki süreç boyunca Şık'ın özlük haklarının korunacağını, hukuki ve insani destek sağlanacağını duyurdu.
Rektör Vekili Prof. Dr. M. Remzi Sanver imzasıyla üniversitenin öğretim görevlilerine gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:
"3 Mart 2011 Perşembe sabah saatlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Şık, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla emniyet mensupları tarafından göz altına alınmış ve aynı saatlerde İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi binasındaki ofisinde arama yapılmıştır.
Konuyu 8 Mart 2011 tarihli toplantısının gündemine alan Üniversite Yönetim Kurulumuz, devam eden hukuki süreçte Ahmet Şık'a Üniversite yönetimince hukuki ve insani destek sağlanması gerektiğinde mutabık kalmıştır. Mütevelli Heyeti Başkanımız, Ahmet Şık'ın ailesine, kendisinin özlük haklarının hukuki süreç boyunca korunacağını bildirmiştir. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Av. Ural Aküzüm de Ahmet Şık'ı Silivri Cezaevinde ziyaret ederek, bu desteğimizi kendisine ifade edecektir."

Bilgi'de Ahmet için buluşma
14 Mart Pazartesi günü saat 11:00'de üniversitenin Santral yerleşkesi,  E3 Binası'nda düzenlenecek etkinliğin duyurusunda, "Çalışma arkadaşımız Ahmet Şık'a destek vermek, şaibeli bir hukuki süreçte, Ahmet'in 'gizli' ve 'derin' olduğu söylenen delillerle karartılmaya çalışılan kişiliğini, yazdıklarını, gazeteciliğini konuşmak üzere bir araya geliyoruz." ifadeleri yer aldı.
Ahmet Şık'ı tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk eden savcı Zekeriya Öz'e Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu'nun birlikte hazırladığı "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu"nun 2 cildi birden gönderilecek.
Savcıya kitabın gönderilmesinin ardından düzenlenecek forumda Ahmet Şık'ın çeşitli dönemlerde birlikte görev yaptığı arkadaşları gazeteciler Celal Başlangıç, Ertuğrul Kürkçü, Ertuğrul Mavioğlu ve İsmail Saymaz ve Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölüm Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan meslektaşları Şık'ı anlatacak. (bianet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder