16 Ekim 2011 Pazar

Akdeniz Üniversitesi'nden Gazeteci Şık'ın Ailesine Ziyaret - 23 Mart 2011

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 6 Mart'ta tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'daki ailesini ziyaret etti.
Ahmet Şık'ın annesi Fatma Şık, babası Hüseyin Şık ve Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi olan kardeşi Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık'ı Antalya'daki evlerinde ziyaret eden Uysal, ziyaret sonrası yaptığı yazılı basın açıklamasında gazeteci Ahmet Şık'ın aynı zamanda öğretim görevlisi olduğunu belirterek "Ahmet Şık'ın gazetecilik mesleğini yaparken yaşadıklarından dolayı evlat ve kardeş olarak onların duygularını, endişelerini ve kaygılarını paylaşmak istedik" dedi.
ODTÜ araştırma görevlisi Coşkun Musluk'un tutuklanmasına da tepki gösteren Hilmi Uysal açıklamasında, "Bizler öğretim üyeleri olarak bir ölçüde kamu vicdanını da temsil ettiğimizin bilincindeyiz: Bu davalar sürecinde meslektaşlarınızın,  Coşkun Musluk gibi bilim insanlarının, Hocalarımızın yaşadıklarından dolayı kamu vicdanı sızlamaktadır. Onlar, yargılananlar, suçlu olsunlar veya olmasınlar bu ülkenin evlatları olarak, devletin onlara, Ahmet Şık'ın Anne ve Babasının Ahmet Şık'a gösterdiği kadar özen ve saygı gösterilmesini hak etmektedirler." diye konuştu.
"Bizlerin tek istediği Hasan Ali Yücel'in 50 yıl önce istediği gibi "Mahkemede ve hükümet organlarında 'namus' ve 'adalet', devlet işlerinde milletten gizli hiç bir noktanın bulunmaması, iftiralara ve haksızlıklara yol açan, muhatabı meçhul arkadan muamelelerin kalkması, suçların açık, suçluların ancak mahkemelerde yargılanır olması, savunmasız hiç bir vatandaşın hiçbir hükme konu olmamasıdır".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder