16 Ekim 2011 Pazar

"Basın Özgürlüğü" talebiyle ikinci kez Kadıköy'de - 14 Mayıs 2011


Eylemde arkadaşları Ahmet Şık'ın kartonetini taşıdı.

 Gazeteciler Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu "Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" kitapla ilgili davaları nedeniyle Kadıköy'de yine hakim önündeydi. Gazeteciler davadan beraat ederken, 'tutuklu gazetecilere özgürlük' isteyen kalabalık bir grup da adliye önünde arkadaşlarına destek için toplandı.



Grup adına basın açıklamasını Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır okudu.
Çakır, Ahmet Şık'ın 67 gündür ''Ergenekon'' terör örgütüne üye olmaktan tutuklu bulunduğunu, hakkında "gizli" olduğu ileri sürülen kanıtların hala belirsiz olduğunu, Şık'ın deşifre ettiği ''Ergenekon''a üye olmakla suçlandığını açıkladı.
Bazı Emniyet görevlilerinin Hrant Dink cinayetindeki ihmallerine vurgu yapan Nedim Şener ile Emniyet içindeki yapılanmaları mercek altına aldığı kitap çalışmasıyla Ahmet Şık'ın bugün birlikte cezaevinde olmalarının rastlantı olamayacağını ifade eden Çakır, "Bugün bu iki gazetecinin 'Ergenekon'a üye olduğu iddiasının vicdana sığmadığı gibi insan aklına da ihanet olduğunu" vurguladı.
İleri demokrasinin hüküm sürdüğü söylenen Türkiye'de bugün 60'dan fazla gazetecinin tutuklu olduğunu, mahkemelerde 4 binden fazla gazeteci davasının sürdüğünü kaydeden Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:
''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan uluslararası basına, 'Tutuklanan gazeteciler, Hükümeti devirmek istedi' diyor. Bir kimsenin, Başbakan bile olsa, dava sürerken, bu tür bir yargıda bulunmaya hakkı olamaz. Ülkemizde zaten oto sansür gibi bir zorlukla uğraşan gazeteciler, buna ek olarak her an herhangi bir sebeple tutuklanma endişesi ile yaşıyor. Sonuçta ülkemiz yalnız gazeteciler için değil, özgür düşünceyi savunan herkes için her geçen gün güvenilir olmaktan daha fazla çıkıyor.
"Sonuçta ülkemiz yalnız gazeteciler için değil, özgür düşünceyi savunan herkes için her geçen gün güvenilir olmaktan daha fazla çıkıyor. Biz yalnız gazeteciler için değil herkes için adalet istiyoruz. Taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve biliniz ki yansak da dokunacağız.''

Çakır'ın sözünü ettiği davaların birinde Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Uzan Ailesi ile ilgili haberleri nedeniyle (13 Mayıs) Şişli Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Hrant Dink cinayetiyle ilgili iki kitap yazan ve cinayette adı geçen tüm yetkililere dokunulmasını savunan Şener, Şık gibi, 3 Mart'ta gözaltına alınmış, üç gün sonra da "Ergenekon örgütüne üye olduğu" iddiasıyla cezaevine gönderilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder