16 Ekim 2011 Pazar

Şık ve Şener'in İddianamesi Hazır - 27 Ağustos 2011

Ergenekon soruşturması kapsamında OdaTV'de yapılan aramalara ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

CNNTurk ve ntvmsnbc'nin haberlerine göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianame Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylandı ve yeni açılan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
OdaTV iddianamesi, Çağlayan Adliyesi'nde yeni açılan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ilk iddianame oldu. Mahkeme, iddianamenin kabulü ya da reddi yönündeki kararını 15 gün içerisinde açıklayacak.

"Silahlı örgüte yardım"

İddianamede, tutuklu şüpheliler Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müyesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır ve Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli, "Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne yardım etmek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, açıklanması yasaklanan belgeleri temin etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri kaydetmek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" gibi iddialarla suçlanıyor.

15 yıl hapis cezası
İddianamede gazeteciler Şık ve Şener'in "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
İddianamede Yalçın Küçük, örgütün yöneticisi olmakla suçlanıyor. Soruşturma sonunda hakkında işlem yapılan 9 kişi hakkında da dava açılmasına gerek görülmeyerek takipsizlik kararı verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder