11 Mart 2012 Pazar

Almanya'dan dayanışma mesajı ve eylemlere çağrı!

Almanya Federal Meclis Üyesi Sevim Dağdelen, ANGA aracılığıyla Türkiye'ye tutuklu gazetecilere destek mesajı yolladı. Kamuoyunu tutuklu gazetecilerle dayanışma eylemlerine çağıran Dağdelen'in mesajını aynen yayınlıyoruz:


Avrupa Birliği'ne aday ülke Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor.

An itibariyle yüzden fazla gazeteci Türkiye'de cezaevlerinde bulunuyor.
Tek kabahatleri; AKP hükümetinin baskıcı politikalarına rağmen, var olan yanlışları, yolsuzluk ve siyasi skandalları ortaya çıkarma ve bunlar hakkında yazma cesaretini göstermiş olmaları. Böylece demokratik hakları olan ifade ve basın özgürlüğü hakkını kullanmış oldular.
Keyfi bir şekilde tutuklanmış olan bu gazeteciler arasında henüz yayımlamadıkları eserler nedeniyle, Ergenekon Skandalı çerçevesinde tutuklanan ve 1 yıldır cezaevinde tutulan Ahmet Şık ve Nedim Şener de bulunuyor.

Bu iki gazeteciye yönelik baskılar, Avrupa’da benzer gazetecileri de hedef alan bir keyfi tutuklama dalgasının sembolü niteliğindedir.

Türkiye hükümetini Türkiye'de gazetecilere yönelik tüm keyfi tutuklamave baskılara son vermeye davet ediyorum.  Tutsaklar derhal serbest bırakılmalı ve kanunsuz olarak ellerinden alınmış özgürlükleri telafi edilmeli. Basın özgürlüğü ve bağımsızlığı ilkeleri Türkiye'de de korunmalıdır. Bu sebeple tüm yurttaşları 12.03.2012 tarihinde görülecek duruşma öncesinde tutuklu gazetecilerle dayanışma eylemlerine katılmaya çağırıyorum.

Dayanışma selamlarımla
Federal Meclis Üyesi Sevim Dağdelen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder