27 Eylül 2011 Salı

Arkadaşları Şık'ın "Ergenekon'u Anlama Kılavuzu"nu Savcı Öz'e Postaladı - 14 Mart 2011

Gazeteci Ahmet Şık için çalışma arkadaşları, "'Ergenekon üyeliği' iddiasıyla tutuklanması Ahmet'i itibarsızlaştırmaz, hukuku itibarsızlaştırır" diyerek Şık'ın serbest bırakılmasını talep etti, imza kampanyası başlattı.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık için Bilgi Üniversitesi'ndeki çalışma arkadaşları, Şık ve gazeteci Nedim Şener serbest bırakılana kadar davanın takipçisi olacaklarını, bunun için düzenli ve sürekli eylemler gerçekleştireceklerini ilan ettiler.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralİstanbul E-3 girişinde düzenlenen basın açıklamasında Bilgi İletişim öğretim görevlisi Güventürk Görgülü Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e teslim edilmek üzere iki ciltlik kitabı kargo şirketi elemanına verdi.
Bu iki cilt üzere Şık'ın Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı "Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu: Kırk Katır Kırk Satır" adlı kitabıydı.
Avukatlar Savcı Öz'ün Şık'ın sorgusu sırasında kitabı duymadığını söylediğini  açıklamıştı.

"İddialar Ahmet'i değil, hukuku itibarsızlaştırır"
Görgülü'nün okuduğu açıklamanın satır başları şöyle:
* Ahmet bugün hayatı boyunca sürdürdüğü mücadelenin karşı safında yer almakla itham ediliyor. Üstelik gizli olduğu söylenen ve kendisine bile açıklanamayan delillerle...
* Ahmet'in yaşamını, duruşunu, ideolojisini delil olarak kabul etmeyenler, ne yazık ki onun yazdıklarıyla da ilgilenmediler. Ahmet'in Mavioğlu ile birlikte yazdığı iki ciltlik kitap onun herhangi bir kontrgerilla üyesi/yandaşı olmadığına ve olamayacağına dair en açık delildi.
* Ahmet Şık "Ergenekon üyeliği" iddiasıyla tutuklanması Ahmet'i itibarsızlaştırmaz. Ancak Ergenekon davalarını ve bu davaları yürütenleri itibarsızlaştırmak için, herhalde Ahmet Şık ve Nedim Şener'i tutuklamaktan daha iyi bir hamle düşünülemezdi.
* Türkiye'de hukukun ve hukukçuların daha fazla itibar kaybetmemesi, derin devlet ve kontgerilla gibi yapılanmaların hiç kimseyi korumadan her yönüyle ortaya çıkartılması için, Şık ve Şener gibi gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder