26 Eylül 2011 Pazartesi

Arkadaşları Ahmet ve Nedim'i bırakmadı - 6 Mart 2011

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık, 'terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. Şener ve Şık'ın adliyeye getirilişi ile cezaevine götürülüşü sırasında meslektaşları, sloganlar atarak destek verdi. Bazı meslektaşları da yolu trafiğe kapatarak bir süre oturma eylemi yaptı.
TUTUKLAMA 12 SAATTE GELDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan ve susma hakkını kullanan gazeteciler Şener ve Şık önceki gün saat 15.50 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İlk olarak Nedim Şener'in ifadesi alındı. Milliyet Gazetesi muhabiri ve Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, saat 16.00'da Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermeye başladı. Şener, Savcı Öz'e yaklaşık 5 saat süren ifade verdi. Daha sonra ise gazeteci Ahmet Şık'ın sorgusuna geçildi. Savcı Öz tarafından sorgulanan Şık'ın ifade verme işlemi ise yaklaşık 1,5 saat sürdü. Şener ve Şık, saat 23.00'de "Ergenekon terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Gözaltına alınma gerekçesinde bulunan 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlaması ise tutuklamaya sevk tutanağında yer almadı. Şüpheli gazetecileri sorgulayan İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi İbrahim Balık, soruşturma dosyasını yaklaşık 2 saat inceledi. Dosyanın incelemesinin ardından Şener ile Şık saat 01.00'de hakim karşısına çıktı. Şener'in ve avukatların buradaki savunması yaklaşık 2,5 saat sürdü. Şener'in savunmasının ardından duruşmaya 15 dakika ara verildi. Saat 03.45'te de gazeteci Ahmet Şık'ın mahkeme sorgusu başladı. Şık'ın sorgusu da yaklaşık 2 saat sürdü. Sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkeme Şener ve Şık'ı Ergenekon üyesi olmak suçundan tutukladı.
GAZETECİLER EYLEM YAPTI
Savunmasını yazılı bir metinden okuduğu öğrenilen Şener ve Şık, Metris Cezaevi'ne gönderilirken tutuklama kararını protesto eden meslektaşları, Beşiktaş Adliyesi önünde oturma eylemi yaparak, yolu trafiğe kapattı.Adliye önünde sabaha kadar destek vermek amacıyla bekleyen gazeteciler, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde adliyeden çıkarılışı sırasında sloganlar attı. ardından da yola oturarak, Çırağan Caddesi'ni trafiğe kapattı. Görevli gazeteciler de ellerindeki fotoğraf makinaları ile kameraları bırakarak bir süre eyleme destek verdi. Gazeteciler, daha sonra olaysız dağıldı. (Habertürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder