16 Ekim 2011 Pazar

AİHM, Şener’e Öncelik Verdi - 11 Ağustos 2011

Gazeteci Nedim Şener, 6 Mart 2011'de Ergenekon Davası'ndan tutuklanmıştı. Tutukluluğunun 139. gününde "İşkence yasağı", "Kişi özgürlük hakkı" ve "İfade özgürlüğü hakkı"nın ihlal edildiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmuştu.
AİHM başvurusunu yapan Şener'in avukatı Nurcan Bayraktar, bianet'e yaptığı açıklamada dava talebinin kabul edilebilir olup olmadığının hızla belirlenmesi için öncelikli inceleme talebinde bulunulduğunu ve AİHM'in talebi kabul ettiğini söyledi.


AİHM dosyayı henüz kabul etmedi

Dosyanın, öncelikli incelemeye alınmasının sevindirici olduğunu ifade eden Bayraktar, "Henüz AİHM, dosyayı kabul etmiş değil. Bu ilk adımdı. Dava, kriterlere uygun bulunursa kabul edilecek ama sürecin kısalması bakımından, öncelik talebimizin kabul edilmesi önemliydi. Davaların incelenmesi rutindir, zaman alır. Nedim Şener için yapılacak inceleme, başvurumuzun kabul edilebilir olup olmadığının belirlenme sürecini hızlandıracak" dedi.
AİHM'e verilen dilekçede, mahkemenin öncelik ve tedbir kararı vermemesi durumunda Şener'in haksız muameleye maruz kalabileceği ifade edilmişti.
3 Mart günü gözaltına alınan gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 6 Mart'tan bu yana cezaevindeler. Şener ve Şık hakkında henüz bir iddianame hazırlanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder