16 Ekim 2011 Pazar

"İmamın Ordusu" internette! - 31 Mart 2011

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gazeteci Ahmet Şık'ı "Ergenekon" davasıyla ilişkilendirmesine gerekçe gösterilen, Gülen Cemaati'yle emniyet arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği kitap taslağı artık İnternette.

Taslağın kim tarafından sızdırıldığı bilinmeyen 298 sayfalık dijital kopyası, Twitter'da bugün öğleden sonra paylaşılmaya başladı. scribd.com belge arşiv sitesinde http://www.scribd.com/doc/51984426/dokunan-yanar bağlantısından İnternete çıkan kitap taslağıyla ilgili olarak Gazeteci Aydın Engin, "Bendeki kopyanın aynısı" dedi.

Engin, Şık'ın taslağın bir kopyasını değerlendirip görüşlerini iletmesi için kendisine de ulaştırdığını açıklamıştı.

Kitap taslağı, yayımlandıktan sonra birkaç saat içinde on binlerce kişi tarafından indirildi.

Şık'ın 3 Mart günü gözaltına alınması ve 6 Mart günü Ergenekon üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, "İmamın Ordusu" başlığıyla yayınlanacağı düşünülen kitabın yayınlanmasını engellemek amacıyla bir dizi operasyon düzenlenmişti.

İthaki Yayınları ve Radikal gazetesinde bulunan kitabın kopyalarının bilgisayarlardan silinmesinin ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, kitabın yayımlanmasının ve satışının yasak olduğuna dair mahkeme kararını tüm kitabevi ve kırtasiyelere göndermişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder