16 Ekim 2011 Pazar

"Kitap Bizde Var ve Yayınlıyoruz" - 1 Nisan 2011

Gazeteci Ahmet Şık'ın, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yayımlanması engellenen kitabı "İmamın Ordusu"nun internette yayınlanmasının ardından, Düşünce Suçuna Karşı Girişim Sözcüsü Şanar Yurdatapan, bir sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

"Ya kanunu düzeltecekler ya da savcılık hakkımızda soruşturma açacak"
Başlattığı sivil itaatsizlik eylemiyle ilgili olarak bianet'e açıklama yapan Yurdatapan, daha önce "Kitap bende de var" diye bir imza kampanyası başlatıldığını, ancak bu kampanyada kendini fiilen ihbar eden bir zorlama durumu olmadığını, gerçekleştirmeye başladıkları bu eylemle açık ve net olarak insanların kendilerini ihbar edebileceklerini söylüyor:
* Gerçekten bir sivil itaatsizlikle bu işi bir daha yapılamaz hale getirmek lazım. Şimdi insanlar gerçekten ortaya çıkıp, adını, soyadını, telefonunu ve adresini de vererek, "buyurun ben bunu yayınladım" diyerek kendini savcılığa ihbar edecek.
* Eğer basılmamış kitabı elinde bulunduranlar hakkında yasal işlem başlatılacağına dair bir mahkeme kararı varsa, kendini ihbar edenler hakkında savcının soruşturma açması gerekir.
* Biz de diyoruz ki, buyurun, kitap bizde var ve yayınlıyoruz. Ya bizim hakkımızda soruşturma açmak zorundalar ya da kitabı bulundurmak, yayınlamak suçtur gibi bir karar almalarına yol açan kanuni açıklıklar varsa, bu açıkları düzeltmek zorundalar.
Sivil İtaatsizlik eylemine katılmak isteyenler;

Sayın Başsavcı,
Örgütsel doküman sayılarak polis baskınlarıyla bilgisayarlardan toplanan "İmamın Ordusu" adlı basılmamış kitabın bir nüshasını ekte bulacaksınız.
Gördüğünüz gibi bu metni elde ettikten başka, elimdeki e-posta adreslerine yollayarak yayılmasına yardımcı oluyor, üstelik bu metni alan kişileri de aynı işi yapmaya teşvik ediyorum.
Bu eylemlerim hakkında olası yasal işlemlerin sonuçlarına katlanmaya da hazırım,  soruşturma açmanızı bekliyorum.
Saygılarımla,
İsim Soyisim
Adres
Telefon

yazarak istanbulcbs@adalet.gov.tr adresine gönderebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder