16 Ekim 2011 Pazar

"Tutuklamalara inat, kardeşimsin Hrant" - 28 Mart 2011

Hrant'ın Arkadaşları Dink davasının 17. duruşması öncesi yine Beşiktaş İskelesi önünde adalet nöbetindeydiler ve cinayetin arkasındakiler ortaya çıkartılana kadar bu nöbetten vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.
Hrant Dink cinayeti davası öncesi Beşiktaş İskelesi'nde adalet nöbeti tutan Hrant'ın Arkadaşları, destek için "Hrant İçin, Ahmet için, Nedim için" Dolmabahçe'den yürüyerek kendilerine katılan ekibi "Hoş geldiniz" diyerek selamladı. Gruplar, Beşiktaş Meydanı'ndan davanın görüldüğü Adliyeye doğru birlikte hareket ettiler.
Hrant'ın Arkadaşları, yaptıkları açıklamada, dört yılda 17 davanın geçtiğini hatırlatarak, alanda "Hrant'ın ve binlerce, yüz binlerce insanın temsilcisi olarak" bulunduklarını ve cinayetin arkasındaki karanlık kişiler kamuoyu önünde teşhir edilene kadar da adalet nöbetinden vazgeçmeyeceklerini açıkladılar.
"Öldür diyenler yargılansın", "Faşizme karşı omuz omuza", "Katil devlet hesap verecek", "Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz" ifadeleri ise atılan sloganlar arasındaydı.

Damgacı: Hrant'ın öldürülmesi 'operasyon' diye geçti
Hrant'ın arkadaşları adına konuşan sanatçı Ayça Damgacı, "Ergenekon" kapsamında görülen darbe planlarından Dink cinayetinin "operasyon" olarak geçtiğini kaydetti; "Azınlıklara yönelik düşmanlık yaratmak istediler. Ve Hrant'ı öldürttüler" dedi.
"Öldürtenlerin en azından bir kısmının resmi üniformalar taşıdığını, devlet görevlisi olduğunu düşünmeyen kimse var mıdır acaba? Devlet şimdilik Hrant'ı öldüren elemanlarına kıyamıyor, onları yargı önüne çıkartamıyor.
"Ama nasıl Malatya'dakileri daha fazla koruyup kollamaları mümkün olmadıysa, Hrant'ı öldürtenleri de sonsuza kadar sahiplenemeyecekler. Malatya'daki katliam ekibinin komutanlarına kimlerden emir aldıklarını sorsunlar, Hrant'ın infaz emrini verenlere de ulaşırlar."
"Türkiye'de çok büyük suçlar işlendi. Hrant'ın öldürülmesi bunlardan biriydi. Bunların faillerini ilelebet koruyup kollamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim ise, arkadaşımızın ölüm emrini verenler karşımıza getirilene kadar direnecek gücümüz bol bol var."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder