21 Kasım 2011 Pazartesi

Sinclair-Webb: Terörizme dair tek bir ikna edici kanıt yok

HRW’den Emma Sinclair-Webb, “Türkiye’de terörizmin tanımı çok geniş… Hükümet, adalette bu sapmaya neden olan söz konusu düzenlemeleri değiştirmek için acil adımlar atmalı” dedi

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Türkiye raportörü Emma Sinclair-Webb, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22 Kasım’da odatv iddianamesinden yargılanan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim’i tahliye etmesi gerektiğini söyledi.
"Odatv İddianamesi incelendiğinde savcılığın terörizme dair suçlamalara bir tek ikna edici kanıt ortaya koymadığını görürsünüz^" diyen Sinclair-Webb, daha şaşırtıcı olanınsa her iki habercinin de dava henüz başlıyorken sekiz ayı hapiste geçirmiş olması olduğunu vurguladı.
Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları’nın (ANGA) http://ozgur-basin.blogspot.com sitesine görüş veren Sinclair-Webb, davayla ilgili temel sorunu "Türkiye’de terörizmin tanımının çok geniş olması" şeklinde özetledi.
Sinclair-Webb şöyle devam etti: "Gazetecilerin karşı karşıya kaldığı davanın, Türkiye’de şiddetle bağlantıları olmayan, şiddete teşvik etmeyen ve buna lojistik sağlamayan yüzlerce kişi gibi, geçmişte de yıkıcı etkisi oldu. Hükümet, adalette bu sapmaya neden olan söz konusu düzenlemeleri değiştirmek için acil adımlar atmalı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder